26 maart 2015

De grote diversiteit in ons orderpakket vraagt niet alleen om een flexibel machinepark in de drukkerij, maar zeker ook op onze afdeling grafische afwerking. Door de sterk stijgende vraag naar gehechte brochures in kleine, maar ook regelmatig zeer grote oplagen waren we op zoek naar een machine welke zeer snel omstelbaar is, een grote variëteit aan producten kan hechten en een hoge productiesnelheid heeft. Met de recente aanschaf van een volautomatische Hohner hechtstraat, hebben we een meer dan passend antwoord gevonden op al deze vragen.

 

De Hohner hechtstraat is volledig computergestuurd, waardoor omsteltijden sterk worden gereduceerd. De machine is uitgerust met een geavanceerd controlesysteem, waardoor afwijkende producten niet alleen worden gesignaleerd, maar ook automatisch uit de productie worden genomen. Bij herhaalde constatering van afwijkingen, wordt de machine automatisch uitgeschakeld. Een per ongeluk verkeerd ingestapeld – of missend katern, maar ook een ontbrekend nietje kunnen dus niet meer voorkomen. Alle omslagen worden op de machine gerild en de producten kunnen in de volautomatische stapelaar op elke gewenste wijze worden opgestapeld.

 

Met deze investering hebben we de kroon gezet op onze doelstelling om een uiterst moderne en efficiënte afdeling grafische afwerking te integreren in ons bedrijf.