Nieuwe klimaatbehandeling

27 juni 2013

 

Om de wisselende weersinvloeden zo min mogelijk effect te laten hebben op het productieproces, het product en de medewerkers, heeft Drukkerij Tesink onlangs geïnvesteerd in het vervangen en uitbreiden van haar klimaatbehandeling.

 

Vocht in combinatie met temperatuur hebben grote invloeden op papier. Te hoge relatieve vochtigheid in de productieruimtes zorgt voor vervorming van het papier (deformatie). Een te lage relatieve vochtigheid resulteert in statische elektriciteit waardoor de vellen papier aan elkaar gaan kleven en moeilijker te verwerken zijn. Voor een stabiel productieproces is het dus erg belangrijk dat het klimaat zorgvuldig gereguleerd wordt. Door het uitbreiden van onze inpandige afwerk-faciliteiten, was het ook wenselijk om ook op deze afdelingen het klimaat te standaardiseren.

 

Het nieuwe klimaatmanagementsysteem zorgt voor een stabiele temperatuur en luchtvochtigheid in alle productieruimten, of het nu lente, zomer, herfst of winter is. Daarnaast verbruikt de nieuwe installatie aanzienlijk minder energie per te behandelen kuub lucht en is de installatie gevuld met een milieuvriendelijke koelvloeistof.