Klaar voor de toekomst met tienkleurenpers

30 januari 2014

 

De veranderende functie van drukwerk vraagt om een andere visie op de productie ervan. Door de korte levensduur van informatie en de gerichte benadering van doelgroepen, worden oplages kleiner en is een zo kort mogelijke productietijd niet alleen wenselijk maar ook noodzakelijk. Om adequaat in te kunnen blijven spelen op deze ontwikkelingen hebben we onlangs geïnvesteerd in een grootformaat tienkleuren drukpers. Deze nieuwe aanwinst stelt ons in staat om in één productiegang een drukvel tweezijdig in full colour en een pms of (beschermende) vernis te bedrukken, waarna het drukvel gereed is voor verdere bewerking tot eindproduct. Drukkerij Tesink is er trots op dat zij ondanks de malaise in de grafische industrie, toch kan blijven investeren in haar machinepark.

 

De hoge automatiseringsgraad en intelligente softwaretoepassingen van onze Heidelberg XL tienkleurenpers maken het mogelijk om nog efficiënter te produceren. Bovendien gebruikt de pers minder stelvellen, inkt, wasmiddelen en stroom, waardoor de ecologische voetafdruk nog verder wordt geminimaliseerd. Dit sluit perfect aan bij onze filosofie om actief uitstoot te verminderen in plaats van simpelweg te compenseren.

 

De machine wordt naar verwachting medio februari geïnstalleerd en zal in de loop van maart volledig in productie genomen worden.