Tesink sponsort Culibus

Stichting Culibus, topkoks koken met kinderen.

 

In 2007 heeft de Nederlandse afdeling van Les Jeunes Restaurateurs (JRE) de Stichting Culibus opgericht vanuit een maatschappelijk betrokken verantwoordelijkheidsgevoel om bij te dragen aan de vermindering van obesitas bij kinderen. Met de Culibus bundelen ze de krachten voor een gezondere toekomst voor de jongere generatie!

 

BRUUT VET PROBLEEM!

1 op de 7 kinderen is te dik. 30% raakt die overtollige kilo’s nooit meer kwijt. De Stichting Culibus wil bijdragen aan een oplossing voor dit bruut vette probleem, want overgewicht en obesitas leveren ongekende gezondheidsproblemen op, maar ook sociale problemen zoals pesten en stigmatisering. Dat vergroot de kans op een relatief lage zelfwaardering en daarmee samenhangende psychosociale problemen zoals verdriet en eenzaamheid. Maar het levert ook een maatschappelijk en economisch probleem op. Het aantal ongezonde levensjaren (ziekte en beperkingen) als gevolg van overgewicht vergroot de maatschappelijke kosten. Hieronder vallen bijvoorbeeld de kosten door arbeidsongeschiktheid en ziekteverzuim en kosten in de gezondheidszorg.

 

LEREN DOOR DOEN!

De koks van de JRE rijden met de bus uit en ontmoeten kinderen in de bus. Met hun passie en kennis brengen zij hen de kennis over gezonde voeding op een leuke en leerzame manier bij. Kinderen helpen zelf mee in de keuken, ze proeven groente en fruit en komen meer te weten over voedingswaardes van de drankjes die ze drinken.We maken de vertaalslag van het aantal calorieën die de kinderen binnenkrijgen en de tijd die hiervoor staat om het weer te verbranden. Hierdoor is de eerste stap gezet en worden kinderen bewust gemaakt van gezonde voeding.

 

Uit diverse wetenschappelijke onderzoeken blijkt ook dat bewustwording een eerste stap is naar preventie of terugdringen van overgewicht. En dat het belangrijk is dat kinderen op jonge leeftijd in aanraking komen met gezonde voeding. Leren door doen. Zelf doen, zelf ervaren is van groot belang voor het leren van kinderen. Dat is wat JRE met de Culibus doet en Drukkerij Tesink wil daar natuurlijk graag haar steentje aan bijdragen!

 

www.jreculibus.nl